Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

Tankönyvellátás 2019/2020

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Ezen az oldalon a tankönyvellátással kapcsolatos információkat találnak. Igyekszünk minden információt elhelyezni az oldalon, ami a tankönyvellátással kapcsolatos. Minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy valami kimarad, ami fontos lehet, ezért kérjük, ha valamilyen észrevételük van, értesítsenek a terlo@freemail.hu e-mail címen. Segítségüket előre is köszönjük.

Borbély-Bartis János

Pintér László

Tankönyvfelelősök

FONTOS TUDNIVALÓK A TANKÖNYVELLÁTÁSSAL KAPCSOLATBAN

A 2019/20-as tanévben a fizetősök a tankönyvek átvételekor kapják meg a csekket, melynek befizetési határideje 2019. szeptember 15!

A tankönyvekkel tételesen el kell számolni MINDEN ÉV VÉGÉN! A hiányzó tankönyvekért a könyvtár, Szervezeti és Működési Szabályzatának tankönyvekre vonatkozó mellékletében meghatározott arányos kártérítést kell fizetniük.

 

HATÁRIDŐK:

KÉSŐBB

 

 

INGYENES TANKÖNYVELLÁTÁSRA JOGOSULTAK KÖRE:

- A tartósan beteg,

Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás

- A testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos,

Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás

- A pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, kóros hyperkinetikus vagy kóros aktivitászavar),

Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás

- A három- vagy többgyermekes családban élő,

Igazolhatja: családi pótlék összegét tartalmazó bérjegyzék, számlakivonat vagy postai utalvány

- A nagykorú és saját jogán családi pótlékra jogosult,

Igazolhatja: családi pótlék összegét tartalmazó bérjegyzék, számlakivonat vagy postai utalvány

- A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő tanuló

Igazolhatja: gyermekvédelmi kedvezmény határozata. Június 30-ig a gyermekvédelmi kedvezményt újra meg kell igényelni.

A TANKÖNYVOSZTÁSHOZ KÉRJÜK A FENT LEÍRT DOKUMENTUMOKAT FELTÉTLENÜL HOZZÁK MAGUKKAL!

 

Az ingyenes tankönyvellátásra jogosultak részben új, könyvtári állományba vett tankönyveket, részben használt, könyvtári könyveket kapnak. Kötelesek a tankönyvekre vigyázni, és azt a könyvtárba olyan állapotban visszaadni, hogy azt más diákok is még használni tudják. Tartózkodjanak a könyvbe beleírástól, firkálástól aláhúzástól stb. A könyvet az aktuális tanulmányok befejezésekor kell visszaadni. A munkafüzeteket nem kell visszaadniuk, azokat selejtezzük.

Minden évben összeállítjuk az osztályok tankönyvlistáit, amit eljuttatunk mindenkihez, és kitöltve visszakérjük. Mivel a tankönyvek rendelését ezek alapján végezzük kérjük tiszteljenek meg azzal, hogy átgondolva pontosan kitöltve juttatják vissza hozzánk, így a könyvek kiosztása gyorsabb, és pontosabb lehet. A kitöltéssel kapcsolatban a következőket kérjük:

- Kérjük olvashatóan felírni a nevet.

- A tankönyvellátási rendszerben a tankönyvek legfontosabb azonosítója a raktári szám! A könyvek azonosítása során kérjük ennek egyezését tekintsék elsődlegesnek, ne a könyv címét. Előfordulhat, hogy több könyvnek ugyanaz a címe, a raktári szám viszont nem lehet egyforma. Az újabb, vagy átdolgozott kiadások esetében a raktári számot is változtatják. Ilyen esetben gyakran eltérnek pl. az oldalszámok, a tartalmak, így az órai munkában és a tanulásban ez problémát okozhat.

- Azt a könyvet, amit nem kérnek, (mert máshonnan, pl. családon, ismeretségi körön belülről meg tudják szerezni) egy folyamatos egyenes vonallal a sor elejétől a végéig kérjük kihúzni. Ez egy tankönyvlista kitöltésénél nem jelent sok plusz munkát, viszont nekünk, a közel nyolcszáz lap összesítése során óriási segítség, és így a tévedés lehetősége is kevesebb. Segítségüket előre is köszönjük!