Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

Túrázás 2019/2020

A túrák időpontja: előre meghirdetett időpontokban szombatonként

Túra időpontok »

Túrák a 2019/2020-as tanévben csak a 12. évfolyamos diákok számára vannak!

    Ebben a tanévben is szervezünk mecseki túrákat. Minden hónapban egy szombaton együtt ismerkedünk a természettel. A természetjárásra mindenkit buzdítunk. A tanulás mellett elengedhetetlen a test nevelése, a sport. Jó levegőn, szép környezetben, (reményeink szerint) jó társaságban a mozgás mellett földrajzi, biológiai, sőt történelmi ismeretek gyarapítására is lehetőség nyílik. Biológiai élőhelyek mellett várak, romok, templomok, természetes és épített kilátók látványa teszi maradandó élménnyé a kirándulásokat. Nem titkolt cél, hogy kedvet teremtsünk a rendszeres természetjárásra, életünk részévé váljon természet szeretete, óvása, megtanuljuk a természetben szükséges helyes viselkedést. Jó tanácsként a túrákhoz: rossz idő nincs, csak felkészületlen túrázó. Mindenkinek sokszor jó utat kívánok!

A megadott időpontokból 3 kötelező, a 12-esek számára a második félévben csak 1 kötelező, de ha többet tudsz vállalni, az csak TÉGED ERŐSÍT! :-)

A túrákról a Lajostúra nevű facebook csoportban lehet bővebben informálódni: https://www.facebook.com/groups/2495190804042805/ Kérdés esetén a facebookon vagy telefonon lehet érdeklődni, illetve szünetekben a tanárinál.

Jó túrázást, szép élményeket !

A túrákat vezeti: Czigány Gábor tanár úr 30/863-0306