Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

A Laudate vegyeskart 1999-ben alapította Nagy Ernő tanár úr. 10 év alatt az együttes Európában is sikereket aratott. A kórus irányítását és a benne egyidejűleg működő Laudate fiú kamarakórust 2009-ben Havasi Gábor vette át.
A kórus létszáma: 58 fő

A próbák időpontjai: hétfőn és csütörtökön 15.30-16.30-ig


A Laudate vegyeskar 2016-17. évi programjai:

A 2. félév programjai:

Február 4-én a Szalagavatón énekeltünk és ünnepeltük végzőseinket.
Majd február 16-19-ig vendégünk volt az erdélyi kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum vegyeskara, Potyó István karnagy úr vezetésével. Mindeközben február 17-én tartottuk a Kis-Helikon koncertünket, melyen a kolozsvári vendégeink mellett a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium Virág Benedek vegyeskara is a vendégünk volt Cseke József karnagy úr vezetésével, és a három kórus közösen adott nagy sikerű koncertet.  A végén Dobosi László Igazgató Úr szerint úgy szólt Kodály Zoltán Magyarokhoz kánonja az összkar előadásában Potyó tanárúr vezetésével, hogy bele remegtek a Gimnázium falai is. Ezen programban nagy segítség volt Antal Emília tanárnő áldozatkész munkája, illetve Kosztolányi Katalin és Mártonné Nagy Andrea kitartó háttérmunkája.  Ezen felül köszönetet mondunk kórustitkárunknak is Pécsi Zsófiának 11.E. Novemberben a tervek szerint mi utazunk Kolozsvárra, már alig várom!
Április 1-7-ig a Marinstatti Gimnázium kórusa, fuvolaegyüttese, Band és Big Band zenekarai voltak vendégeink. A gazdag programról dr. Csekőné Kádas Klára Tanárnő gondoskodott. Közös koncertet adtunk a Dómmúzeumban majd a siklósi gótikus várkápolnában. Utolsó este pedig az amúgy is nagyszabású Bemutatkozunk koncertünk lett még színesebb a német iskola együtteseinek bemutatkozásával.  2018 szeptemberében utazunk a németországi Marienstatt ciszter Apátság Gimnáziumához viszont látogatásra.
Ezután április 19-25-ég Vilniusban vettünk rész a litván barátaink által szervezett kórustalálkozón, melynek mottója Liepaités and Friends. Liepaités egy kis hársfa, amikor még pici. Litvániában a hársfa fontos nemzeti szimbólum, a kicsi hársfa pedig az új élet szimbóluma, ezt éneklik meg a karnagyhölgy Jolita Vaitkeviciene által szerzett kórus himnuszukban is. Csodálatos napokat töltöttünk Vilniusban a hideg ellenére is, rendkívül barátian és kedvesen fogadtak a helyiek. 2018 márciusában ellátogatnak hozzánk, amely nagy megtiszteltetés számunkra.
Május 4-én a 12. osztályosok utolsó kóruspróbáján, és másnap a Ballagáson könnyes szemekkel búcsúztunk el ballagó kórustagjainktól: Ritter Anna 12.A, Kimpf Eszter 12.B, Nagy Luca Hanga 12.B, Hitre Panka 12. B, Schnell Fruzsina 12.B, Tarlós Ferenc 12.B, Arany Enikő 12.C, Bende Judit 12.C, Fazekas Dani 12.C, Notheisz Péter 12.C, Krikler Hanna 12.D, Merzay Csenge 12.D, HGajas Lilla 12.D, Czeininger Ábel 12.D, Kiss Dávid 12.D és Krizsán Krisztina 12.E. Köszönjük Nektek a 4 évig tartó áldozatkész kitartásotokat.
Isten áldjon Benneteket!