Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

A Laudate vegyeskart 1999-ben alapította Nagy Ernő tanár úr. 10 év alatt az együttes Európában is sikereket aratott. A kórus irányítását és a benne egyidejűleg működő Laudate fiú kamarakórust 2009-ben Havasi Gábor vette át.
A kórus létszáma: 58 fő

A próbák időpontjai: hétfőn és csütörtökön 15.30-16.30-ig


A Laudate vegyeskar 2018-19. évi programjai:

Az 1. félév programjai:

Első szolgálatunk szeptember 1-én a Székesegyházban a Veni Sancte szentmisén volt.

Szeptember 15-én Zircre, a magyar ciszterci központba utaztunk, hogy Bérczi Bernát atya benedikálásán szolgáljunk a helyi kórussal és kántorával, Kapitány Dénes úrral. Itt a régi Laudátés tagokkal együtt énekelhettünk a jó Istennek és Bernát atyának.

Ezután elkezdtünk készülni idei németországi, marienstatti kórusutunkra. Ezt a kapcsolatot 2000 óta ápolja a két iskola kórusa. A kezdetektől napjainkig dr. Csekőné Kádas Klára tanárnő a program fő koordinátora. Neki köszönhetően ez az utazás minden alkalommal egy csodálatos felejthetetlen élmény a Laudate számára.

A marienstatti kórusút november 10-16-ig tartott. Eljutottunk a speyeri Dómba, ami a román építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. Nagy élmény volt itt szentmisén énekelni és koncertet adni. Kirándultunk Kölnbe, ahol részt vettünk a kölni Filharmónikusok koncertjén. Itt talált ránk Kölni a mackó is! Emlékezetes számunkra még a marienstatti dómban adott csodálatos koncert, illetve az utolsó közös fellépés a testvérkórusunkkal, Martin Wanner karnagy úr vezetésével.A két kórus jelmondata: " Musik verbindet", azaz "a zene összeköt."

December 9-én egy régi felkérésünknek eleget téve, Szekszárdra utaztunk egy Kodály Zoltán tiszteletére rendezett koncertre a Laudate leánykarral. Öröm volt a kórusokkal együtt énekelni a volt zsinagóga épületében.

Mindeközben toboroztuk az új kilencedikes lelkes kórustagokat, akik a karácsonyi koncerten énekeltek velünk először.

A koncert december 19-én volt a belvárosi templomban. Ahogy minden évben idén is sokaknak segítettünk a karácsonyra ráhangolódni, többen mondják, hogy a sok lótás-futás után a karácsonyi koncerttel kezdődik számukra az ünnep.

Várakozással tekintünk tavaszi programjaink elébe, melyek közül a legérdekesebbnek ígérkezik a kolozsváriak pécsi látogatása.