Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma


Menü


Nemzeti Tehetség Program
keretében megvalósuló pályázat a
Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában

NTP-MTTD-20-0137

Támogató

A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása

Kiss József Dániel informatika szakos középiskolai tanár, 12 éves szakmai tapasztalattal. Diákjai minden évben indulnak különböző programozói versenyen. (Nemes Tihamér Országos Programozói Verseny, RobotRace, Kódolj Határtalanul, LEGO Robot Sumo Verseny). Eredményesen készít fel tagozatos és nem tagozatos diákokat emelt szintű érettségire. Nyáron tehetséges diákoknak tart másodmagával matematika – informatika tábort, ahol a robotikán keresztül teszi a diákok számára a programozást megszerethetővé.
A projektben az algoritmikus gondolkodás fejlesztése, a drónozás fizikai hátterének ismertetése, a digitalizálás (fényképkészítés, videókészítés) folyamatának bemutatása és az ezekhez szükséges eszközök (gimbal, derítőfény, greenbox) diákokkal történő előállításának irányítása a feladata.

Soproni Gábor mesterpedagógus, matematika-testnevelés-informatika szakos általános- és középiskolai tanár, 24 éves szakmai tapasztalattal, szaktanácsadó informatika tantárgygondozói szakterületen. Diákjai rendszersen indulnak országos versenyeken, és több alkalommal az országos döntőbe is bejutottak (Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny - Alkalmazás kategória, Scratch Meccs stb.). Rendszeresen vesz részt tehetséggondozó továbbképzésen (Gamification, csibÉSZtúra, Utak és lehetőségek stb.). Több sikeres NTP-s pályázat megírásában és megvalósításában is közreműködött.
A projektben a matematikai logika, sík- és térlátás fejlesztése, 3D nyomtatás elméleti és gyakorlatimegvalósítása, az elektronikai alapismeretek és a Raspberry Pi-vel vezérelt elektromos áramkörök elkészítésének irányítása a feladdata.