Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

2022/2023

 

 

 

A "Ciszterek Ligája" 2022/2023. évi versenykiírása

 

A mérkőzések lejátszásának feltételei

KIZÁRÓLAG AZ ALÁBBI 5 FELTÉTEL EGYIDEJŰ TELJESÜLÉSE ESETÉN SZERVEZHETŐ MÉRKŐZÉS!

1. Mérkőzéseket KIZÁRÓLAG CSAK A 7. VAGY A 8. ÓRÁBAN lehet lejátszani! (1. 2. 3. 4. 5. 6. órában NEM!)

2. KIZÁRÓLAG abban az esetben, ha az egyik csapat osztályának testnevelés órája van és a másik osztálynak is testnevelés órája van, vagy NINCS ÓRÁJA! (Nem lehet elkéretőzni ezen a címen semmilyen óráról!)

3. Csak abban az esetben, ha mindkét érintett testnevelő tanárral megbeszéltétek és mindkettő engedélyezte!

4. Csak abban az esetben, ha játékvezetőt is szerveztek a mérkőzésre!

5. Csak abban az esetben, ha Pukli Tamás tanár urat értesítettétek a mérkőzés idejéről, és a JÁTÉKVEZETŐ személyéről!

 

   20 csapat nevezett, így négy, öt csapatos csoportot sorsoltunk. A csoportmeccseket ősszel bonyolítjuk le, a csoportutolsó kiesik, nélkülük folytatódik a rájátszás, egyenes kieséssel tavasszal. A rájátszásban a kialakult csoporteredményekből felállítunk egy erősorrendet, 1-16-ig és kieséses alapon az első az utolsóval, a második a tizenötödikkel, és így tovább, játszik. A továbbjutók a saját águkon juthatnak el a döntőig.

     A mérkőzések kétszer 15 percig tartanak. A rájátszásban döntetlennél 3-3 db büntető dönt. A kispályás labdarúgás szabályai szerint. Egy csapatban egyszerre 5+1 játékos játszik. Csak a csoportmérkőzásek alatt, ha hiányos egy csapat, 4+1-es felállásban is játszhat, ha az ellenfél beleegyezik. A továbbiakban csak 5+1-es felállásban játszhatnak a csapatok. Csak az osztályba járó diák játszhat, egy tanár igazolható. Hazaadást a kapus kézzel nem foghatja meg! A kapus kidobással nem dobhatja át a labdát a felező vonalon. Játékvezetőről a csapatok gondoskodnak.  Azt a csapatot, amelyik NEM JELENIK MEG a mérkőzésen, KIZÁRJUK a további versenyből!

     A mérkőzések időpontját a csapatkapitányok egyeztetik egymással, és jelzik Pukli Tamás tanár úrnak a játékvezető személyével együtt!

 

A Ciszterek Ligája pontozása az év sportosztálya versenyben:

1. 80 pont

2. 60 pont

3. 40 pont

4. 30 pont

5-8. 20 pont

9-16. 10 pont

A csoport kiesők az indulásért 5 pontot kapnak

 

Játékvezetők:

Laki Fülöp 12.A

Nagy Jeromos 12.E

Tabella »